Pivovarské kvasnice
Detailní popis produktu
Pivovarské kvasnice jsou dodávány v sušené formě. Jedná se o biomasu mikroorganismů kvasinek Saccharomyces cerevisae var. Carlsbergensis, které jsou využívány ke zkvašování sladového extraktu při výrobě piva. Vznikají při výrobě piva zkvašením mladinky. Po prokvašení mladinky jsou separovány, zahušťovány, odhořčeny a sušeny.
Sušené pivovarské kvasnice jsou vysoce hodnotné krmivo, zejména pro svůj obsah dusíkatých látek a pro vysokou stravitelnost obsažených dusíkatých látek přesahující 80 %. Sušina kvasnic se pohybuje v rozmezí 92 – 94 %. Biologická hodnota sušených pivovarských kvasnic je vyjádřena zvláště obsahem životně důležitých aminokyselin, které organismus hospodářských zvířat sám neumí syntetizovat, např.:
- lysin
- methionin
- cystin
- leucin
- valin
- izoleucin a ostatní
Tato vysoká biologická hodnota je také dána velmi příznivým obsahem vitamínů skupiny B, zejména:
- thyaminu (vitamín B1)
- riboflavinu (vitamín B2)
- pyridoxinu (vitamín B6)
- kyseliny pantothenové (vitamín B3)
ale i obsahem minerálních látek a stopových prvků - zejména:
- fosforu
- draslíku
- železa
- mědi
- zinku
Sušené pivovarské kvasnice jsou jako krmivo vhodné především do krmných směsí pro vysokoprodukční zvířata, mláďata (selata,telata, kuřata a malá zvířata všech druhů), zvířata po nemoci. Pivovarské kvasnice svým složením působí stimulačně a podporují imunitní systém zvířat. Lze tvrdit, že například zařazením 4 % pivovarských kvasnic do kompletních směsích pro prasata dochází zcela k pokrytí potřeby těchto vitaminů.
Deklarované jakostní znaky:
- Pivovarské kvasnice jsou dodávány v sušené formě. Jedná se o biomasumikroorganismů kvasinek Saccharomyces cerevisae var. Carlsbergensis, které jsou využívány ke zkvašování sladového extraktu při výrobě piva. Vznikají při výrobě pivazkvašením mladinky. Po prokvašení mladinky jsou separovány, zahušťovány, odhořčenya sušeny. Sušené pivovarské kvasnice jsou vysoce hodnotné krmivo, zejména pro svů jobsah dusíkatých látek a pro vysokou stravitelnost obsažených dusíkatých látekpřesahující 80 %. Sušina kvasnic se pohybuje v rozmezí 92 – 94 %.Biologická hodnota sušených pivovarských kvasnic je vyjádřena zvláště obsahemživotně důležitých aminokyselin, které organismus hospodářských zvířat sám neumí syntetizovat (např. lysin, methionin, cystin, leucin, valin, izoleucin a ostatní). Tato vysokábiologická hodnota je také dána velmi příznivým obsahem vitamínů skupiny B, zejména thyaminu (vitamín B1), riboflavinu (vitamín B2), pyridoxinu (vitamín B6) a kyseliny pantothenové (vitamín B3), ale i obsahem minerálních látek a stopových prvků - zejména fosforu, draslíku, železa, mědi, zinku. Sušené pivovarské kvasnice jsou jako krmivo vhodné především do krmných směsí pro vysokoprodukční zvířata.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.